Anul acesta, Apusenii sunt fruntea!

Eveniment

Produse licitateAnsamblul Doina Moţului, care reprezenta munţii Apuseni, a câstigat cea de treia editie a spectacoluluiconcurs “Cine-i Fruntea?” pus la cale de Organizaţia Studenţilor pentru Turismul Românesc. Evenimentul a avut loc de la ora 18:00 în incinta Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Pe parcursul acestui eveniment s-a desfăşurat un concurs pe zone etnografice, la care au participat  grupuri de tineri care reprezentau diferite zone din Ardeal: Cluj-Someş, Maramureş şi munţii Apuseni.

În urma probelor ce  constau în dans, cântec, scenetă sau obiceiuri din zona reprezentată, juriul a decis că locul 1 merită să fie ocupat de reprezentanţii munţilor Apuseni, locul 2 de cei ai Maramureşului şi locul 3 de Cluj-Someş.

Mihai Giurgiu, unul din membrii fondatori, a declarat că organizarea acestui eveniment are ca scop atât familiarizarea tineretului cu obiceiurile populare cât şi promovarea acestor obiceiuri, deoarece ei cred că: “Satul Românesc poate fi soluţia turismului şi turismul poate fi soluţia pentru satul Românesc.”

Spectacolul a continuat cu un recital susţinut de invitatului special Dumitru Fărcaş, pentru ca mai apoi să aibă loc o licitatie cu produse specifice romaneşti: zacuscă (de Haşdeu), pălincă de Ardeal, vin de casă, podoabe şi straie populare. Banii strânşi în urma licitaţiei urmează să fie donaţi la 20 de copii de la mănăstire Bic, din judeţul Sălaj.

Pentru voia-bună si bucuria participanţilor, evenimentul s-a încheiat cu concerte de chitară si colinzi, degustare de vin fiert şi bucate tradiţionale, în plus toţi participanţii au avut şansa de a câştiga produse tradiţionle la tombola organizată la final.

Anul trecut, concursul a fost câştigat de echipa din Maramureş.

Oegar Andreea-Maria

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts