Angela Merkel vizitează astăzi Grecia

Internaţional

Cancelarul german, Angela Merkel, va vizita astăzi capitala Greciei pentru a-și arăta sprijinul rămânerii în zona euro a Greciei. Ea se va întalnii cu premierul și președintele țării.

Această vizită este prima, după izbucnirea crizei economice, iar autoritățile au mobilizat 7.000 de polițiști pentru paza și protecția ei. Ea va fi întampinată de protestele oamenilor nemulțumiți de măsurile de austeritate și numărului mare de șomeri. Rata șomajului în Grecia este de 24%. De la începuturile crizei din anul 2008, protestele în Grecia au devenit din ce în ce mai violente.

Cele mai  mari sindicate, GSEE și ADEDY, au depus o cerere pentru a organiza un protest în Piața Synagma din centrul capitalei, timp de trei ore, începând cu ora 13 (ora României). Și alte sindicate importante din Grecia și-au anunțat protestele în timpul vizitei cancelarului Germaniei, în timp ce ea se va întalnii cu președintele Greciei, Karolos Papoulias, și cu premierul Antonis Samaras. Partidul Grecii Independenți au avut o cerere mai deosebită: vor să creeze un lanț uman în jurul ambasadei germane.

Pentru a nu intra în faliment, Grecia mai trebuie să împrumute bani de la Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială cu regula tăierii unei cheltuieli în valoare de 11,5 milioane de euro, în următorii doi ani.

În ultima vreme grecii nu mai cred în ajutorul Germaniei și o compară pe Angela Merkel cu Hitler. La ultimele proteste aceștia au făcut desene cu Angela Merkel îmbrăcată în haine de nazistă. 

_________________

Mihai Cistelican

Foto : ghimpele.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts