Angela Merkel vine la Universitatea Babeş-Bolyai

Educaţie Internaţional

Angela MerkelCancelarul Germaniei, Angela Merkel, va sosi în luna decembrie la Cluj, unde va primi  titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.

Aflat la Berlin pentru inaugurarea oficială a Universităţii Ebraice a Europei, Rectorul UBB Andrei Marga a fost primit la Cancelaria Federală a Germaniei în vederea stabilirii datelor vizitei Cancelarului federal al Germaniei, Angela Merkel.Andrei Marga

Programul va cuprinde întâlniri la Facultatea de Ştiinte Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Ştiinţa Mediului, Facultatea de Studii Europene şi la Institutul de Tehnologie. În cadrul acestor întâlniri, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel se va adresa cadrelor didactice şi studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai, studenţilor de la linia de studiu germană, precum şi studentilor europenişti.

Data exactă a vizitei urmează să fie stabilită în zilele următoare.

Senatul Universităţii Babeş-Bolyai a luat decizia de a a acorda titlul de Doctor Honoris Causa Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în cadrul reuniunii din luna ianuarie. Distincţia va fi acordată Dnei Dr. Angela Merkel, pentru contribuţia de importanţă istorică la unificarea europeană şi pentru rolul de importanţă mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaţionale.

Prin scrisoarea semnată de Cancelarul federal al Germaniei şi transmisă la data de 28 iulie 2009, Angela Merkel a mulţumit pentru distincţie, a acceptat titlul şi a subliniat venirea la Cluj-Napoca.

Mara Rusu

Foto1: europa.eu

Foto2: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts