Angela Merkel s-a întâlnit cu premierul Emil Boc

Eveniment Internaţional

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns aseară la Bucureşti, unde s-a întâlnit deja cu premierul Emil Boc. Angela Merkel se află la cea de-a doua vizită în România de când conduce guvernul de la Berlin, prima dată cancelarul venind în ţara noastră cu prilejul summitului NATO din aprilie 2008.

În cadrul discuţiilor de la Guvern, premierul Emil Boc a declarat că România se bazează pe sprijin german în privinţa colaborării în cadrul Uniunii Europene. De asemenea, ţara noastră doreşte să încheie cu Germania un parteneriat strategic, care să fie iniţiat începând cu anul viitor prin organizarea unei conferinţe comune, a declarat premierul Emil Boc în cadrul discuţiilor cu Angela Merkel.

Privind aderarea României la spaţiul Schengen, cancelarul german a declarat că problema nu este integrarea romilor, ci modul în care se respectă condiţiile tehnice pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Angela Merkel urmează să se întâlnească astăzi cu preşedintele Traian Băsescu, după care va veni la Cluj-Napoca , unde  va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.

_____________

Delia Marinescu

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts