Angajaţii vor primi stimulente în funcţie de trei criterii

Administraţie Economie

Liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe au ajuns la un consens. Aceştia au stabilit trei criterii în funcţie de care vor fi acordate stimulentelor, urmând ca de luni, să fie puse în aplicare la nivel teritorial, anunţă mediafax.

Primul criteriu se referă la planul de încasări şi va avea o pondere de 35%, cel de-al doilea, privind ponderea sumelor atrase suplimentar faţă de cele trecute la nivelul agenţilor economici, va avea pondere tot de 35%, iar cel de-al treilea, ponderea încasărilor fiecărei structuri teritoriale în totalul programului de colectare a veniturilor, va avea o pondere de 30%.

Luni urmează să fie deblocat fondul pentru luna august, urmând ca săptămâna viitoare să fie deblocat şi cel pentru septembrie.

De asemenea, în funcţie de modul în care vor fi aplicate aceste criterii, se va hotărî dacă protestele vor fi reluate, a anunţat Sebastian Oprescu.

Totuşi, aceste criterii stabilite în urma discuţiilor de astăzi, sunt valabile doar pentur lunile august şi septembrie, urmând ca din octombrie stimulentele să fie acordate conform legii salarizării unitare.

Reamintim că angajaţii de la Ministerul de Finanţe şi de la Administraţiile Financiare din aproape toată ţara au declanşat miercuri un protest spontan, ce a fost extins până în următoarea zi.

Pentru mai multe detalii citeşte despre protestul de miercuri şi cel de joi al angajaţilor de la Direcţia Finanţelor Cluj.

_______

Mara Rusu

Foto: Bogdan Tincu (arhivă UBB Radio)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts