Andres Iniesta, “legenda Barcelonei”, a anunţat plecarea sa oficială din club la sfârşitul sezonului

Sport

Andres Iniesta și-a petrecut întreaga sa carieră la Barcelona, bucurându-se de trofee la Camp Nou. Dar după 17 sezoane, trebuie să meargă mai departe.

S-a meditat despre plecarea sa pentru un timp, dar în cele din urmă, Andres Iniesta în vârstă de 33 de ani a anunțat că va termina strălucită sa carieră cu Barcelona, cu o mutare lucrativă în China.

Iniesta, nu a putut să-și țină lacrimile la conferința de presă de vineri, la care a anunțat oficial că pleacă din Barcelona.

Iniesta, este legat de o deplasare la Super League din China, dar încă nu a spus unde va juca sezonul viitor.

“Am spus că nu voi juca niciodată împotriva lui Barca, așa că nu va fi în Europa”, a spus el.

“Vom ști la sfârșitul sezonului – mai sunt încă lucruri de discutat.”

“Este o zi grea pentru mine să spun la revedere când mi-am petrecut toată viața aici”, a adăugat el la conferință de presă emoțională urmărită de familia sa, colegii de echipă și managerul Ernesto Valverde.

Luptându-se cu lacrimi, el a adăugat: “O mare parte din cine sunt, este datorită lui Barca și La Masia – le sunt foarte recunoscător. “

“Am vorbit cu o mulțime de oameni – jucători, antrenori – și știu ce vor, dar am încercat să fiu sincer cu mine și cu clubul. Acesta este cel mai bun club din lume”, a spus Iniesta.

Spaniolul iconic a jucat ultima sa finală Copa del Rey la Barcelona, weekendul trecut.

Și el a jucat în stil, inspirându-și partea sa cu o victorie uimitoare de 5-0 împotriva lui Sevilla în finala Copa del Rey. Obţinând cel de-al 34-lea titlu de carieră.

Iniesta a câștigat Cupa Mondială 2010, Euro 2008 și Euro 2012 cu Spania, precum și patru ligi de campioni și opt titluri La Liga – în curând pentru a deveni nouă – cu Barcelona.

Mijlocaşul Spaniei, în vârstă de 33 de ani, a făcut 669 de apariții în 16 sezoane, câștigând 31 de trofee cu Barca și trei turnee majore pentru Spania.

– Agapi Daniel / Sursa fotografiilor: Sportbible.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts