Alo, Bruxelles? | Viitorul Europei, platformă digitală pentru cetățeni

Euranet Plus

Având în vedere criza sanitară generată de actuala pandemie, principalele instituții europene au considerat că e necesară o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene.

Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene lansează platforma digitală pentru cetățeni. Ideile și propunerile acestora vor ajunge în discuția politică ce are ca scop reformarea modului de funcționare a UE. Cele trei instituții europene au convenit ca evenimentul formal de lansare a Conferinței pentru Viitorul Europei să fie pe 9 mai, chiar de Ziua Europei.

Daniel Sheridan Ferrie, purtător de cuvânt al Comisiei Europene:

„Conferința privind Viitorul Europei este chiar fără precedent. Generează o dezbatere democratică în toată Uniunea Europeană. Dorim să adunăm oameni din toate categoriile sociale de-a lungul Europei, inclusiv din România, care să spună ce așteaptă ei de la Uniunea Europeană. Am lansat o platformă digitală pentru a le da oamenilor o șansă de dezbate, de a-și împărtăși ideile și de a comenta pe marginea ideilor altor oameni. Vrem ca aceștia să poată contura Europa pe care și-o doresc.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional

Foto: Daniel Sheridan Ferrie, purtător de cuvânt al Comisiei Europene (sursa foto: ©European Union, 2019 -Source: EC – Audiovisual Service / Photographer: Dati Bendo)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts