Alo, Bruxelles? | UE, în război cu plasticul

Euranet Plus

Ambalajele de alimente, capacele, pungile din plastic, paiele, PET-urile și ustensilele de unică folosință sunt printre cele mai poluante articole de plastic regăsite în natură. Uniunea Europeană are o strategie de eliminare a acestora.

Uniunea Europeana declara război ambalajelor din plastic, ca parte a unui plan mai amplu de curățare a mediului european, încercând să se asigure că orice astfel de ambalaj va fi reutilizabil sau reciclabil până în 2030. Nicolae Ștefănuță, europarlamentar al României, din partea USR Plus.

“Sunt convins că oamenii știu deja la nivel intuitiv: plasticul ne inundă. Plasticul e produs în Europa de două ori mai mult decât în 1964. Practic, în 50 de ani, ne-am umplut de plastic. Plasticul este peste tot, în orice fel de produs, în orice materie comercializată și o bună parte din acest plastic nu e reciclată și ajunge în râurile, în oceanele, în mările, în pădurile noastre…”

– Materialul integral poate fi citit accesând site-ul Radio România Internațional / Nicolae Ștefănuță (Foto: © European Union 2019 – Source : EP, Photographer Mathieu CUGNOT)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts