Alo, Bruxelles? | Suveranitatea digitală a Europei

Euranet Plus

În următorii zece ani, suveranitatea digitală a Europei devine un obiectiv strategic de atins pentru ca Uniunea Europeană să nu depindă de entități publice sau private.

La ultimul summit al Consiliului European, liderii celor 27 de state membre ale Uniunii au adoptat o declarație în care au subliniat importanța unei piețe unice puternice, rezistente și funcționale.

Astfel, liderii europeni au cerut Parlamentului european și Consiliului Uniunii să adopte acte legislative privind serviciile digitale, piețele digitale și guvernanța datelor.

Transformarea digitală este vitală pentru redresarea europeană şi pentru bunăstarea cetățenilor iar suveranitatea digitală a Europei a devenit un obiectiv principal. “Busola digitală 2030” este calea pe care dezvoltarea Europei trebuie să meargă în următorii zece ani. În paralel cu dezvoltarea economică, strategia trebuie să includă o mai bună utilizare a potențialului datelor și tehnologiilor digitale, crearea de spații comune de date, acces la interoperabilitatea datelor, dezvoltarea inteligenței artificiale.

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional

Foto: Mihai Sebe (foto: facebook.com/Mihai Sebe)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts