Alo, Bruxelles? | Strategii pentru redresarea culturii post-COVID-19

UBB Radio

Uniunea Europeană își propune să susțină domeniul culturii, extrem de afectat de pandemie.

Pe durata pandemiei cu noul tip de coronavirus, dacă nu ar fi existat un acces facil la cărți, filme, spectacole înregistrate și alte tipuri de activități creative, starea de spirit a europenilor ar fi fost mult mai afectată, arată sondajele recente. De aceea, un pas foarte important pentru ieșirea din această criză ar fi promovarea și finanțarea tuturor politicilor menite să sprijine domeniul cultural.

 

Cei mai mulți dintre europenii care activează în zona cultural-creativă nu și-au putut desfășura activitatea obișnuită, iar mulți dintre ei au intrat în șomaj sau chiar și-au pierdut locurile de muncă. Așadar, viitorul culturii europene în post-pandemie este pus sub semnul întrebării, iar Uniunea Europeană își propune să susțină în continuare acest domeniu extrem de afectat. Cu detalii, Eliza Vaș, expert în cadrul Institutului European din România:

În ceea ce privește strategiile propuse de către Uniunea Europeană, ar fi de menționat faptul că, fiind o competență comună între Uniunea Europeană și statele membre, nu se iau decizii care să fie mai apoi implementate la nivelul statelor membre, ci Uniunea vine în sprijinul acestora.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Eliza Vaş, expert serviciul Studii Europene, din cadrul Institutului European din România (foto: Institutul European din România)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts