Alo, Bruxelles? | Agenda UE privind combaterea terorismului

Euranet Plus

Recentul val al atacurilor teroriste de pe teritoriul european a fost un semnal de alarmă cu privire la faptul că terorismul rămâne un pericol real și actual.

Comisia Europeană a prezentat o nouă Agendă privind combaterea terorismului, care îi va permite Uniunii Europene să intensifice lupta împotriva terorismului și să-și consolideze reziliența la amenințările teroriste. Agenda se bazează pe activitatea desfășurată în ultimii ani, iar Europol va oferi un sprijin operațional mai bun pentru anchetele efectuate de statele membre.

Jahnz Adalbert, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: “Lupta împotriva terorismului e o prioritate a UE de mult timp. În general, administrarea securității naționale și a ordinii publice e în mâinile statelor membre, însă UE poate colabora cu autoritățile naționale. Mai exact, deși nu putem opri terorismul din Bruxelles, există domenii în care UE poate ajuta mai mult decât statele membre.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Jahnz Adalbert, purtător de cuvânt al Comisiei Europene (sursa foto: ©European Union, 2020 Source: EC /Photographer: Aurore Martignoni)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts