Alianţa D.A: Regionalizarea are nevoie de flexibilitatea mecanismelor locale de finanțare

Politic

Preşedintele PNŢCD şi prim–vicepreşedintele Forţa Civică au expus câteva puncte de interes politic în vederea planurilor celor 2 partide.

În conferinţa de presă ce a avut loc astăzi, Claudiu Jeler, prim- vicepreşedintele  Forţa Civică îşi expune, printre altele,  părerea despre regionalizare, care crede că este necesară. „În primul rând ar trebui identificate modurile în care această reformă administrativă a ţării să se poată face în aşa fel încât să ducă la o modernizare a ei”.

Tot astăzi, şi-a expus părerea despre regionalizare şi preşedintele PNŢCD, Gheorghe Fătăcean. „Avem un fundament pe care trebuie să construim şi interesul regionalizării nu rezidă numai din atragerea unor  fonduri europene suplimentare ci şi din flexibilizarea mecanismelor de finanţare la nivel local, judeţean şi regional.”

Acesta susţine că „Toate promisiunile electorale au fost abandonate sau nu au fost corelate cu faptele”, în schimb „Ministrul Culturii a dat o susţinere pentru Timişoara şi spune că nu a văzut nici o atitudine din partea reprezentanţilor Clujului din zona puterii.”

______________

Iulia Velţan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts