Alegerile din România prin ochii presei internaţionale

Internaţional

Alegeri prezidenţiale 2009Alegerile din România sunt un punct de interes pentru presa din Europa. Euronews precizează că este pentru prima dată când românii îşi aleg preşedintele de la aderarea ţării la Uniunea Europeană în 2007. Potrivit Euronews alegerea unui nou preşedinte este soluţia la ieşirea din criza politică actuală şi la primirea impumutului extern.

De asemenea Le Figaro titrează “Românii la urne pentru a ieşi din criză”, Cotidianul francez subliniază faptul că noul preşedinte se va confrunta cu un număr mare de probleme. Instabilitatea politică riscă să devină una cronica, iar situaţia economică este îngrijorătoare mai ales că Bucureştiul a solicitat un al doilea împrumut Fondului Monetar Internaţional, menţionează Le Figaro.

Subiectul alegerilor prezidenţiale este dezbătut şi de Financial Times, care punctează faptul că, în ciuda situaţiei economice destul de grave, campania electorală s-a axat pe cu totul alt tip de probleme. Publicaţia engleză atrage atenţia asupra faptului că viitorul preşedinte va întâmpina greutăţii în ceea ce priveşte îndeplinirea promisiunilor electorale.

“Interes scăzut pentru alegeri, în România” titrează Deutsche Welle. Potrivit jurnaliştilor germani preşedintele ales va avea o poziţie deosebit de incomodă, deoarece ar trebui să recâştige încrederea investitorilor şi a liderilor internaţionali.

Cristina Antonescu

Foto: Ministerul Afacerilor Externe

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts