Ajax a dat lovitura în sferturile Uefa Champions League

Sport

,,Lăncierii” s-au impus în deplasare pe terenul lui Juventus, cu scorul de 1-2, după ce în tur cele două echipe au remizat 1-1.

Puștii lui Ajax au început în forță meciul, Van de Beek a trimis peste poartă din doar 5 metri. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 28 printr-o lovitură de cap din centrarea lui Pjanic. Golul a fost validat numai după ce arbitrul a consultat sistemul VAR. După doar 7 minute, Van de Beek a înscris cu un șut la colțul lung, din 8 metri. În repriza a doua, jocul ,,Bătrânei Doamne” a lăsat de dorit, atât în atac, cât și în apărare. Van de Beek a fost aproape să marcheze din nou în minutul 52 printr-un șut de la 20 de metri, dar Szczesny a scos în corner. De Ligt a dus scorul la 2 la 1 pentru Ajax, marcând cu o lovitură de cap din 8 metri. În minutul 80 olandezii au mai bagat mingea în poartă prin Ziyech, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Pentru prima oară din 2010, starul portughez nu se va mai afla în semifinalele Champions League.  De asemenea, Juventus a pierdut o sumă potențială de 33 de milioane de euro, în cazul în care campioana Italiei câștiga UEFA Champions League, iar acțiunile campioanei Italiei au scăzut la bursă în urma eșecului cu Ajax.

– Material realizat de Cristian Lungu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts