Aeroportul Cluj nu este afectat de criză

Administraţie UBB Radio

Hartă destinaţii de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a înregistrat în primele zece luni ale anului 2009 o creştere cu 6,30% a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Traficul aerian a evoluat semnificativ în ultimii ani. Dacă în 2007 s-au înregistrat 390.000 de pasageri, în anul următor traficul a crescut cu 92,6%, ajungând la 752.181 de pasageri.

Trendul crescător s-a menţinut şi pe parcursul anului curent, chiar dacă la nivel european şi internaţional s-a înregistrat o scădere. Astfel, potrivit datelor Consiliul Internaţional al Aeroporturilor, în primele 8 luni ale anului curent s-a înregistrat la nivelul aeroporturilor din Europa o scădere cu 8,1% a numărului de pasageri faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008.

„Considerăm ca fiind extrem de relevant faptul că, în pofida crizei economice şi a contextului general nefavorabil caracterizat de scăderi semnificative ale traficului aerian, atât la nivel european cât şi naţional, aeroportul nostru a reuşit performanţa de a continua evoluţia ascendentă, numărul pasagerilor înregistraţi în primele 10 luni ale anului fiind de 692.812 persoane comparativ cu cei 651.767 de pasageri din aceeaşi perioadă a anului 2008. Acest lucru vine să confirme aşteptările noastre şi ne determină să continuăm proiectele de investiţii care vizează modernizarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca”, afirmă în comunicat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a continuat în acest an negocierile pentru atragerea unor noi companii aeriene, dar şi pentru deschiderea de noi rute aeriene şi creşterea numărului de frecvenţe de operare.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts