Adriana Săftoiu, sugestie pentru o nouă lege a lustraţiei şi un “jurnal de campanie”

Eveniment Politic
Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat astăzi, cu ocazia lansării cărţii “Jurnal de campanie“, că ea ar propune o nouă lege a lustraţiei, care să “interzică tuturor celor care au avut funcţii de execuţie în România  între 1990 şi 2008 să mai candideze”.

Deputatul a precizat că cei care deţin deja de 20 de ani funcţii politice au avut şansa să arate ce pot face, motiv pentru care sugerează ca în politică să fie lăsaţi lăsaţi tinerii care, “chiar dacă nu sunt mai buni, cu siguranţă sunt un pic mai puţin perverşi decât sunt ei. Asta ar fi legea de care avem nevoie.”
În introducere, “jurnalul de campanie” al Adrianei Săftoiu a fost prezentat de criticul şi istoricul literar Mircea Popa, care a vorbit despre un “jurnal de o sinceritate de-a dreptul cuceritoare”.
Autoarea cărţii a vorbit despre faptul că această experienţă de cercetare jurnalistică i-a schimbat viziunea asupra României: “Pentru  mine a fost o experienţă tristă, dar nu am orgoliul de a spune că eram deprimată după ce plecam din acele locuri”.
Ea spune că ceea ce se arată la televizor şi se scrie în ziare este prea puţin din realitatea tristă a României.
Lansarea cărţii Adrianei Săftoiu a avut loc în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Simpozionului National de Jurnalism care se va încheia mâine, la ora 13:30, la Hotel Universitas.
__________
Oana Moisil
Foto: Teodora Marian

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts