Adrian Tîrt: “Ne-am propus să facem cunoscut stilul pe care îl dansăm întregii țări”

Divertisment

Adiță și Tania, cum sunt alintați de fanii lor clujeni, au făcut spectacol la preselecțiile de la “România dansează”, impresionând juriul și o țară întreagă cu o coregrafie de salsa foarte reușită. Pasiunea lor pentru salsa și anii de muncă pe care îi au în spate le-au garantat lui și partenerei sale, Tatiana Bătrîncea, un loc printre semifinaliștii show-ului “România dansează”.

 Reporter: Anul 2013 pare a fi unul plin de evenimente noi pentru tine. Participarea la “România dansează” e o realizare mare. Felicitări! Dar spune-mi cum v-ați hotărât să participați, tu și partenera ta, Tatiana? Cine a venit cu ideea?

Adrian Tîrt: Mulțumim. Într-adevăr participarea noastră în concurs este o realizare mare pentru noi. Ideea de a intra în competitie a venit din partea Tatianei. Am analizat situația, ne-am interesat despre ce este vorba și am zis da, hai să ne încercăm norocul.

R: Ce înseamnă pentru voi participarea la „România dansează”?

A: Participarea la acest concurs este în primul rând o provocare. Ne-am propus să facem cunoscut stilul pe care îl dansăm întregii țări și să aflăm și părerea altora despre prestația noastră. Nu ne-a interesat în mod special dorința de afirmare având în vedere că suntem deja o pereche cunoscută în lumea dansului. Fiind însă primul concurs TV la care participăm am vrut să trăim pe propria piele viața de dansatori alături de camerele de filmat.

 

R: Coregrafia voastră de salsa a impresionat publicul și jurații. Cât ați muncit pentru ea?

A: Da, reacțiile privitorilor au fost pozitive, lucru care ne încântă. Am început să construim coregrafia în toamna anului 2012 și am finalizat-o cam în 8 săptămâni. După ore întregi de antrenament și repetiții a ieșit „produsul finit”.

 

R: Videoclipul de prezentare a fost unul foarte amuzant şi reprezentativ. Spune-mi mai multe despre el. Cine a avut ideea?

A: Da, este un filmuleț care chiar ne reprezintă. O echipă de la postul de televiziune care realizează acea emisiune s-a deplasat la noi acasă și ne-a „urmărit” la serviciu, acasă, în club, pe stradă și peste tot. A fost foarte distractiv dar și puțin stresant, camerele de filmat erau tot timpul ațintite asupra noastră.

 

R: Voi deja erați cunoscuți în Cluj- Napoca, dar acum ați apărut la televizor, v-a văzut o țară întreagă. S-a schimbat ceva?  Ce spun oamenii?

A: Primim în fiecare zi felicitări, mesaje de încurajare și cuvinte de laudă. Ca în fiecare situație sunt păreri pro și contra. Sunt persoane care au o atitudine contra și găsesc tot timpul câte ceva de adăugat. Asta este, însă le mulțumim celor care ne susțin pentru că ei sunt un plus de energie pentru evoluția noastră.

 

R: Cu ce ne veți surprinde în următoarea etapă?

A: Sperăm să-i surprindem plăcut pe toți, atât cu dansul cât și cu costumele. Lucrăm intens la noua coregrafie pe care o vom prezenta în semifinala care o sa fie in transmisie directa incepand din 28 Aprilie.

 

Încă nu ai văzut momentul lor de la preselecțiile “România dansează”? Veziàaici

 

Adrian Tîrt este un tânăr de 25 de ani, apreciat şi respectat în Cluj-Napoca pentru pasiunea sa imensă pentru dansurile sportive. Anii de muncă şi perseverenţă i-au adus nenumărate premii, printre care şi titlul de campion naţional, câştigat în 2010.

În prezent este membru la clubul sportiv NAPOCA DANCE din Cluj-Napoca, unde activează atât ca performer cât şi ca instructor.

 R: Cum a început totul?

A: Totul a început în urmă cu 12 ani dintr-o simplă curiozitate. Urmărind un concurs de dans sportiv la tv şi rămânând impresionat de eleganţa dansatorilor, energia şi plăcerea cu care dansau m-am hotărât să mă înscriu şi eu la cursurile de dans din oraşul meu cu scopul de a vedea care este atmosfera şi cum se desfăşoară de fapt o oră de dans!

 

R: Practici dansul sportiv de atâţia ani. Ce te motivează să mergi mai departe?

A: Experienţa pe care am acumulat-o de-a lungul anilor în concursuri naţionale, festivaluri  şi congrese internaţionale m-a făcut să cred că dansul înseamnă într-adevăr un stil de viaţă. Practic dansul pentru că iubesc muzica, mişcarea, pentru energia pe care doar sportul mi-o oferă.

 

R: Partenera ta de scenă, Tatiana Bătrîncea, este şi partenera ta de viaţă. Cum v-aţi cunoscut?

A: Da, aşa este. Ne-am cunoscut în urmă cu 4 ani prin intermediul dansului, în preajma pregătirilor pentru Campionatul Naţional de Rueda de Casino. Având repetiţii aproape în fiecare zi şi întâlnindu-ne des s-a legat această frumoasă poveste pe care o trăim astăzi atât în sala de antrenament cât şi în viaţa de zi cu zi.

 

_________________

Anamaria Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts