Acordul de mic trafic la frontiera cu Republica Moldova intră în vigoare astăzi

Internaţional UBB Radio

Acordul privind micul trafic de frontieră încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova intră în vigoare de astăzi.

Conform acestuia, rezidenţii din ambele ţări, care au domiciliul de cel puţin un an într-o localitate situată în proximitatea frontierei, vor putea să circule fără vize, în zona similară ca întindere situată în cealaltă ţară, pe baza permiselor de mic trafic de frontieră şi a paşaportului valabil.

Localităţile care sunt situate parţial în zona de 30 km, şi cuprinse între 30 şi 50 km de frontieră vor fi considerate tot localităţi din zona de frontieră.

De această facilitate vor putea beneficia aproximativ 1 milion de cetăţeni ai Republicii Moldova, cu domiciliul în 361 localităţi de frontieră.

Permisele de mic trafic de frontieră sunt valabile 2 ani și se eliberează de către secţia consulara a Ambasadei României la Chişinău. Titularul permisului de mic trafic de frontieră are dreptul de a rămâne pe teritoriul celuilalt stat o perioadă neîntreruptă de maximum 90 de zile.

__________

Mara Rusu

Foto: www.gibcluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts