Accesare de fonduri europene sub tutelă clujeană

Din oraş Politic

Alin Tişe, preşedintele Consiliuliui JudeţeanPreşedinţii Consiliilor Judeţene din Regiunea de Nord-Vest au hotărât astăzi constituirea unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară.

Proiectul va reuni judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Satu Mare. Obiectivul acestuia este accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 3.

Domeniul major de intervenţie va fi îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor de operaţiuni pentru situaţii de urgenţă. Judeţele semnatare vor solicita suma de 12,03 milioane de Euro în vederea achiziţionării de autospeciale pentru intervenţii în accidente colective, descarcerări sau pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

“Acestă Asociere, realizată pentru un proiect de interes comun, se poate constitui într-un adevărat parteneriat instituţionalizat pentru viitoare proiecte comune, în special în ceea ce înseamnă accesarea unor proiecte pe fonduri europene”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe (foto).

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară a Regiunii de Nord-Veste este a doua în România, după cea instituită de Regiunea de Centru.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts