Absolvenții UBB au șanse mari de angajare

Educaţie

Șansele de angajare ale unui absolvent al Universității Babeș-Bolyai sunt de aproximativ 80%, potrivit unor statisitici realizate de UBB, care vizează promoţiile 2005-2007.

În medie, peste 50% dintre studenții care și-au terminat studiile în acea perioadă au avut posibilitatea de a găsi un loc de muncă la cel mult 6 luni de la absolvirea studiilor.

O cifră îmbucurătoare pentru actualii studenți este aceea că 80 de procente dintre absolvenți, au în momentul de față un loc de muncă în domeniu, în timp ce 62% declară că locul de muncă pe care îl ocupă nu corespunde specializării în cadrul căreia au absolvit.

Cu toate că o mare parte dintre tinerii care au absolvit nivelul superior au găsit un serviciu, mai bine de o treime dintre aceștia intenționează să schimbe locul de muncă, decizie influențată în primul rând de salariul foarte mic, insatisfacţiile profesionale sau faptul că nu sunt titulari pe post.

În urma acestui studiu s-a constatat o creştere a numărului absolvenţilor care doresc să îşi continue studiile. Astfel, aproximativ 40% dintre absolvenţii promoţiei 2006 au decis să urmeze studiile masterale.

Dintre tinerii care au terminat nivelul de studii licentă în jur de 1,3% au în momentul de față statutul de şomer.

Cristina Antonescu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts