Startul în Raliul Clujului 2024

UBB Radio

Astăzi, Raliul Clujului, a patra etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano (CNRB), a debutat cu sesiunea de shakedown de pe traseul din Stolna, începând de la ora 12:00. Competiția a fost marcată de performanțele remarcabile ale echipajelor participante, pregătindu-se astfel pentru primele probe speciale ce vor urma mâine.

Shakedown-ul de pe Stolna

În fruntea clasamentului după shakedown se află echipajul format din Simone Tempestini și Sergiu Itu, la volanul unui Porsche 997 RGT. Aceștia au reușit să obțină cel mai bun timp în cea de-a 7-a trecere, demonstrând încă o dată abilitățile lor excepționale și pregătirea tehnică de top.

Locul al doilea ca timpi a fost ocupat de echipajul bulgar Martin Surilov și Zdravko Zdravkov, care au pilotat un Citroen C3 Rally. Au obținut al doilea timp al shakedown-ului în cea de-a 5-a trecere, arătând o constanță și o viteză remarcabilă pe parcursul întregii sesiuni.

Pe poziția a treia s-a clasat echipajul brașovean format din Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, la bordul unei Skoda Fabia Rally2. Aceștia au reușit să stabilească al treilea timp de referință în a 3-a trecere, confirmând din nou că singurul lor obiectiv este victoria.

Programul Zilei și Probele Speciale de Mâine

Ziua de astăzi va continua cu Startul festiv, programat să înceapă la ora 19:30, pe esplanada de la Cluj Arena. Acesta va marca oficial începutul competiției și va oferi spectatorilor ocazia să vadă de aproape echipajele și mașinile de concurs.

Mâine, concurenții vor avea de parcurs primele șase probe speciale ale Raliului Clujului, după cum urmează:

  • PS1 & PS3 Stolna – 09:18 & 12:34
  • PS2 & PS4 & PS5 Tarnița  – 09:41 & 12:57 & 16:45
  • PS6 Măguri Răcătău – 21:33

Aceste probe sunt așteptate cu nerăbdare de către fani și participanți, promițând spectacol și adrenalină în fiecare kilometru parcurs. Rămâne de văzut cine va domina aceste secțiuni tehnice și rapide, și cum se vor descurca echipajele în condițiile dificile ale probei Măguri Răcătău, care se va desfășura pe noapte.

Infromațiile și pozele de la fața locului vă sunt oferite de fotoreporter-ul UBB Radio, Alecsandru Braicu.

Galerie foto Shakedown:

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts