Blackout Tuesday – protest online împotriva rasismului

Internaţional UBB Radio

Posturi TV şi de radio, platforme de streaming şi mari case de discuri și-au suspendat activitatea pentru a protesta împotriva rasismului în urma morții lui George Floyd, printr-un eveniment organizat marți, 2 iunie.

The Show Will Be Paused (n.r. show-ul va fi pus pe pauză) – acesta este mesajul celor care s-au implicat în această mișcare de susținere a luptei împotriva discriminării.

Mișcarea a fost inițiată de Jamila Thomas și Brianna Agyemang, de la Atlantic Records, care au emis o declarație pe Instagram pentru a lansa inițiativa #TheShowMustBePaused în lupta pentru egalitate, aceștia militând pentru a schimba sistemul care a costat viețile a nenumărați cetățeni afroamericani nevinovați.

Inițiatoarele mișcării au dat startul unei revolte a internauților, sfătuindu-I să posteze pătrate negre pe Instagram, inițiativă care a luat amploare în rândul utilizatorilor pe Instagram. Imaginile trebuie să fie lipsite de conținut, pentru a oferi utilizatorilor timp să se documenteze legat de cazul lui George Floyd.

Celebrități precum trupa Rolling Stones, Quincy Jones, Billie Eilish și Kevin Hart s-au alăturat inițiativei și au postat pătrate negre pe feed-urile lor.

De asemenea, case de discuri precum Def Jam Recordings, Interscope, Sony Mudic și Columbia Records au luat parte la mișcare.

Nenumărate canale TV precum Comedy Channel, CBS și MTV au oprit emisia ieri timp de 8 minute și 46 de secunde – intervalul de timp în care polițistul Derek Chauvin și-a ținut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, ducând la moartea acestuia prin asfixiere. Pe ecrane a apărut un fundal negru cu mesajul „I can’t breathe” (nu pot să respir), care se mișca în tandem cu sunetul unei respirații îngreunate.

În vederea susținerii cauzei, platforma Spotify a adăugat 8 minute și 46 de secunde de liniște în anumite playlisturi și podcasturi. Bandcamp a donat 100% din profiturile zilei de ieri pentru a promova „justiția egală, egalitatea rasială și schimbarea”, conform SmartRadio.

Sursa: New York Post

Andreea Bordea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts