Raluca Turcan: ,,Guvernul lansează Innotech Student, un apel din fonduri europene destinat studenților care vor să devină antreprenori, în valoare de 150 de milioane de euro”

Administraţie UBB Radio

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, vineri, lansarea de către Guvern a programului ,,Innotech Student”, un proiect finanțat din fonduri europene destinat studenților care vor să devină antreprenori, în valoare de 150 de milioane de euro, susținând că, într-o primă fază, această măsură va deschide cel puțin 975 de afaceri și va crea peste 5.000 de locuri de muncă, potrivit g4media.ro.

Potrivit acesteia, programul “INNOTECH STUDENT” este completat de decizia de joi, din ședința de guvern, cu scopul de a finanța cu 100 de milioane de euro angajarea tinerilor între 16 și 29 de ani care nu se află în sistemul de educație sau nu au un loc de muncă.

,,Tinerii vor beneficia de educație antreprenorială, vor face practică, vor crea planuri de afaceri, vor înființa bussiness-uri și vor crea plus valoare și inovație în economia românească. Mai exact, angajatorii care încadrează cu normă întreagă o persoană din această categorie, vor primi lunar, pe o perioadă de 12 luni, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2500 lei”, a precizat Raluca Turcan.

Vicepremierul a spus că măsurile de sprijinire a tinerilor vor fi completate de granturi pentru IMM-urile din domeniile afectate de coronavirus: HORECA, Cultură, Transporturi și Turism; granturi pentru capital de lucru și investiții pentru companii, SRL-uri și profesioniști și granturi pentru domeniile competitive: digitalizarea și informatizarea.

,,Sper ca, la sfârşitul acestui apel de proiecte, cele 5.000 de locuri de muncă şi peste 900 de start-up-uri să prindă viaţă. Este un program ambiţios. Vestea bună este că putem să avem o posibilă contractare de până la 150 de milioane de euro, în funcţie de succesul pe care îi va avea acest program. De asemenea, cealaltă măsură, tot pentru tineri şi studenţi cu vârste între 16 şi 29 de ani, să fie beneficiarii măsurilor compensatorii în ceea ce priveşte încadrarea în câmpul muncii. Practic, apelul de proiecte presupune ca, pentru acele afaceri pe care le vom selecta, să putem acorda granturi între 40.000 de euro, până la 100.000 de euro”, a afirmat Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul Guvernului, alături de vicepremierul Raluca Turcan, pentru lansarea apelului de proiecte Innotech Student, conform Agerpres.

Sursa: Brașov News

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts