AUDIO | Uniunea Teatrală din România lansează Biblioteca virtuală „Cea mai bună piesă românească”

Cultură UBB Radio

Uniunea Teatrală din România (UNITER) lansează biblioteca virtuală „Cea mai bună piesă românească” în care vor putea fi citite piesele câştigătoare şi nominalizate ale Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului”. Texte din ultimele zece ediții ale concursului vor fi postate în format digital.

Majoritatea instituțiilor culturale, printre care și UNITER, își restructureză proiectele prin oferte culturale adaptate situației actuale. Biblioteca viruală poate fi o sursă de inspirație pentru artiștii care doresc să abordeze texte ale dramaturgiei românești contemporane, dar poate fi și o sursă de lectură săptămânală.

Postare Facebook:

Inițiatorii proiectului au lansat o provocare pe site-ul oficial, îndemnându-i pe artiștii din lumea teatrului să se „întâlnească” în mediul online și să creeze un spectacol-lectură pornind de la una dintre piesele postate.

Pe site-ul www.uniter.ro și pe pagina oficială de Facebook a UNITER vor fi încărcate, în format digital, textele pieselor din ultimele zece ediții ale concursului. Piesele vor fi disponibile pentru lectură, câte un titlu pe zi, începând cu cele din anul 2018 între 27 aprilie și 3 mai și până la anul 2009, în perioada 29 iunie- 5 iulie. Pentru perioada 27 aprilie – 3 mai, textele propuse sunt „Nu suntem melci. Sau suntem?”, „Când se topesc ghețarii” de Marilena Dumitrescu, „Întorcerea” de Laurențiu Blaga și „Viețile sfinților” de Radu Macrinici.

Daniela Husău, pasionată de cultură și teatru, se declară încântată de inițiativa Uniunii Teatrale din România:

Pe lângă „Cea mai bună piesă românească”, Uniunea Teatrală din România organizează mai multe proiecte anuale, cum ar fi „Campania Națională «Artiști pentru artiști»”, „Festivalul Național de Teatru” sau „Casa Artistului”.

Deși foarte multe evenimente au fost anulate din cauza pandemiei, concursul de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului” ediția 2020 este în plină desfășurare, juriul continuându-și activitatea. Câștigătorul va fi anunțat la începutul lunii mai.

Sursa: Facebook UNITER

Sonia Lujerdean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts