Marii operatori de telefonie mobilă iau atitudine împotriva răspândirii COVID-19

Tech

Marile companii de telefonie mobilă, au semnat un contract prin care se angajează să furnizeze date în vederea supravegherii persoanelor aflate în carantină.

În urmă cu câteva zile, guvernul a anunțat că persoanele aflate în carantină sau izolare vor fi supravegheate. Ca urmare a măsurilor adoptate de către guvern, marile companii de telefonie mobilă vin cu soluții eficiente și se oferă să creeze un program pentru supravegherea persoanelor carantinate. Aceasta se dovedește a fi cea mai sigură măsură de protecție împotriva virusului, totul fiind sub anonimat, iar după soluționarea crizei datele vor fi șterse.

Astfel, ministrul economiei a emis ordinul prin care este stabilită metodologia de solicitare și eliberare a certificatelor de situație de urgență. Acestea au ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea de facilități sau măsuri de sprijin ca urmare a impactului economic, financiar și social, determinat de răspândirea coronavirusului.

Aceste certificate le putem elibera chiar și electronic, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro.

Sursa: Forbes

Raluca Draia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts