Festivalul Miraje are loc zilele acestea la Cluj

Cultură Din oraş

Ajuns la ediția cu numărul 12, Festivalul Miraje unește la un loc 300 de elevi cu și fără dizabilități din toată țara, care vor demonstra publicului prin muzică, teatru și dans, că dizabilitatea poate fi depășită, atunci când există voință și susținere și că aceasta nu reprezintă nicio problemă în etalarea talentelor artistice.

În cadrul festivalului vor avea loc evenimente dedicate integrării în comunitate a tinerilor cu nevoi speciale.

„Sloganul festivalului este <<Arta nu are limite>>, pentru că arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil, de acea am creatt contexte pentru a împărtășii bucuria copiilor, pentru a împărtășii miracolul copilăriei” a declarat coordonatorul evenimentului Diana Găucă.

În acest an, pentru prima dată, în cadrul festivalului, va avea loc și un concurs de pictură Carte Poștală cu tema Teatrul prin ochii copiilor, expoziția fiind expusă pe holul casei de cultură a studenților, marți de la ora 15.

Fiecare seară de festival aduce invitați speciali, unii dintre ei făcând parte și din juriul festivalulu: interpreta de muzică populară Elena Pădurariu, designer și coregraf Claudia Suciu care va prezenta o colecție de haine pentru copii, printre micile modele fiind și copii cu dizabilități, magicianul Andrei Babici, interpretul de muzică populară Grigore Sâmboan, Mihnea Covaci și Andra Dumitru-dansatori sportivi profesioniști, sunt câțiva dintre artiștii pe care publicul îi poate vedea în cadrul festivalului.

Prezentatorii spectacolelor-concurs din 14 și 15 mai sunt Diana Găucă și Grigore Sâmboan, accesul la festival fiind gratuit.

– Material realizat de Iosif Hăinală

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts