Vezi programul zilei de 24 ianuarie la Cluj

Eveniment

În 24 ianuarie 2012 sărbătorim 153 de ani de la Unirea Principatelor Române. Primăria Cluj-Napoca nu va organiza în acest an foc de artificii în ziua de 24 ianuarie, ca în anii precedenți. Decizia a fost luată de către executivul primăriei din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, anunţate pentru această dată.

Sărbătoarea va începe de la ora 10.00 când va avea loc depunerea de jerbe şi coroane de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. La eveniment vor lua parte oficialităţile locale. Se va intona marşul de întâmpinare, salutul Drapelului de Luptă, Imnul Naţional, se va oficia slujba religioasă, vor fi rostite alocuţiunile privind sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române și vor fi depuse jerbe de flori. La final va avea loc defilarea gărzii de onoare.

Evenimentul va continua de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, unde clujenii sunt invitaţi să participe la un spectacol susţinut de Dorel Vişan, Orchestra Cununa Transilvană a CJCPCT Cluj şi interpreţii de muzică folclorică Maria Marcu, Amalia Codorean, Maria Lobonţ, Mariana Morcan, Crina Varga, Nicolae Bondoi, Adrian Buza, Adrian Socaciu, Florin Bota şi Marian Dascăl. Pe scena Casei de Cultură vor fi prezente şi ansamblurile Mărţişorul al Casei de Cultură a Studenţilor, Dor Transilvan al RATUC, Cununa Apusenilor al Casei de Cultură Dumitru Sopon Gilău şi Mugurelul al Universităţii Babeş-Bolyai. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de către Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, Primăria Cluj-Napoca, Divizia a IV-a Infanterie „Gemina”, Casa de Cultură a Studenţilor şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Cluj Napoca.

_____________

Abrudan Cristian

Lazea Georgiana

Foto: http: mncbasarabia.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts