97 de poliţişti de frontieră şi vameşi reținuți

Eveniment UBB Radio

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus reţinerea a 97 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile din vestul ţării, anunță Mediafax.

Şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean, a fost demis, miercuri seară, de premierul Emil Boc, după ce a fost învinuit în dosarul privind mita de la Vama Halmeu. Mărginean e cercetat pentru luare de mită.

Într-un prim caz, procurorii face cercetări penale faţă de 35 de persoane între care ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, lucrători vamali la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Moraviţa, Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Deta, PTF Foeni din cadrul SPF Cruceni, toate structurile aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Timiş şi faţă de persoane suspectate de trafic de ţigări.

În al doilea caz, procurorii DNA a reţinut 15 de inculpaţi, între care 11 lucrători de poliţie de frontieră (trei ofiţeri şi opt de agenţi) şi patru lucrători vamali, care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidăş, judeţul Caraş-Severin.

Într-un al treilea caz, DNA l-a reţinut pe ofiţerul de poliţie de frontieră, Ion Ionuţ Soare, pentru luare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat, precum şi pe alţi 12 agenţi de poliţie de frontieră, pentru luare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.

Într-un al patrulea caz, Direcţia Naţională Anticorupţie a reţinut, alte 15 persoane în cazul de corupţie de la punctul de vamă Stamora Moraviţa. În cel de-al cincilea caz au fost reţinute 22 de persoane, de la Moraviţa şi Foeni.

_________________

Sursa: mediafax.ro

Foto: gandul.info

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts