70% din angajați doresc să lucreze de acasă și după relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii Coronavirusului

Economie UBB Radio

7 din 10 români angajați la birou susțin că preferă să lucreze de acasă după ameliorarea măsurilor și chiar după încheierea stării de urgență. Aceștia propun chiar o combinație între munca la domiciliu și cea la birou. 60% dintre ei susțin că ar putea să lucreze 1-2 zile din săptămână de acasă. Alți 10% ar prefera munca de acasă chiar și 3-4 zile pe săptămână în perioada următoare.

După relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii Coronavirusului, clădirile cu birouri necesită noi amenajări întrucât angajații să lucreze într-un mediu sigur care să respecte regulile de distanțare. Proprietarii sunt nevoiți să distanțeze birourile în așa fel încât să fie doi metri distanța liniară între angajați, ceea ce înseamnă creșterea spațiului per angajat. De asemenea este nevoie de amplasarea aparatelor cu dezinfectant în fiecare încăpere.

O altă măsură de prevenție pe care trebuie să o adopte companiile la întoarcerea angajaților în birouri este evitarea atingerii mânerelor ușilor. Această acțiune va fi realizată prin menținerea ușilor deschise permanent cu excepția situațiilor care necesită confidențialitate. Pe lângă această măsură, se urmărește plasarea mesajelor informative pentru vizitatori legat de distanțare și igienizare.

Andrei Voica, director în managementul proiectelor și consultanță la locul de muncă, spune că distanțarea socială ar putea fi menținută o perioadă mai lungă din cauza îngrijorării pentru sănătate. Acesta susține că adaptarea și acțiunea rapidă sunt cuvintele cheie în zilele acestea,  conform unui comunicat transmis de Colliers International.

„După întoarcerea la birou, angajații vor trebui să se obișnuiască cu toate aceste noi reguli de igienă și siguranță, care vor rămâne cel mai probabil pe loc pentru perioade mai lungi.” spune Alexandru Atanasiu, Associate Director, Real Estate Management Services la Colliers International. Acesta sugerează implementarea unor reguli în ceea ce privește accesul la zonele de prânz și folosirea scărilor și ascensoarelor dar și adoptarea unor camere de imagistică termică pentru măsurarea temperaturii.

Sursa: Pikrepo

Alexandra Țîcșa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts