45 de milioane de euro pentru „Ion Moina”

Administraţie Politic

Preşedintele Consiliul Judeţean Cluj-Napoca, Alin Tişe (foto), a prezentat astăzi macheta viitorului stadion „Ion Moina” şi a celorlaltor obiective care vor fi contruite în zonă.

Preşedintele Consiliul Judeţean Cluj-Napoca, Alin Tişe, a prezentat astăzi macheta viitorului stadion „Ion Moina” şi a celorlaltor obiective care vor fi contruite în zonăValoarea estimativă a investiţiei, de la care va pleca licitaţia internaţională, este de 45 de milioane de euro. Durata de realizare va fi de doi ani din momentul semnării contractului, care, potrivit graficului, va avea loc cel târziu la mijlocul lunii iulie.

„În acest moment suntem în stadiul final. Am preluat de la Universitatea Tehnică studiul de fezabilitate, analiza cost-beneficiu, studiul de marketing, proiectuNoul stadion respectă normele impuse de FIFA şi UEFA şi are o capacitate de 30.596 de locuri, 948 dintre acestea fiind rezervate vipurilorl de autorizaţie de construire. Investiţia de bază este de 34.959.000 euro, cheltuielile de proiectare şi de asistenţă tehnică de 2.324.000 de euro”, a precizat Alin Tişe.

Noul stadion respectă normele impuse de FIFA şi UEFA şi are o capacitate de 30.596 de locuri, 948 dintre acestea fiind rezervate vipurilor. Acesta va fi construit prin îmbinarea a două tribune şi a două peluze şi va conţine în principal dotări destinate confortului publicului, dar şi spaţii pentru toate cluburile sportive din judeţ, cabinete medicale, zone acoperite, pentru desfăşurarea antrenamentelor, precum şi un muzeu al sportului clujean.

Proiectul prevede şi construcţia unei clădiri-turn alocate spaţiilor comerciale şi birourilor, însă pentru acest obiectiv va fi organizată o licitaţie distinctă şi va fi solicitată, pentru stabilirea procedurii de licitare, poziţia unui consultant.

Alina Radulov

Foto: Mihai Crişan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts