30 de elevi dezbat teme de actualitate europeană la Cluj

Social UE

Concursul “Olimpiada Europenă”, aflat la cea de-a doua ediţie, se va desfăşura în perioada 21-22 mai,  la Colegiul National „George Bariţiu”. Festiviatea de deschidere va avea loc sâmbătă, de la ora 10:00, urmată de proba scrisă a concursului.

În cea de-a doua zi a concursului, 22 mai, elevii vor susţine probla orală, care este organizată sub forma unei dezbateri pe teme de actualitate la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, cei mai buni elevi din concurs vor fi recompensaţi cu excursii gratuite la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, dar şi cu alte premii.

La acest concurs vor lua parte 30 de elevi de la Colegiul Tehnic ”Dr. I. Raţiu” (Turda), Colegiul ”Emil Negruţiu” (Turda), Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” (Turda), Colegiul Naţional “George Bariţiu” (Cluj-Napoca), Grupul Şcolar de Protecţia Mediului (Cluj-Napoca) şi Grupul Şcolar ”Alexandru Borza” (Cluj-Napoca).

Concursul “Olimpiada Europenă” este organizat de Institutul European pentru Democtaţie Participativă – Qvorum, în parteneriat cu Institutul Şcolar Cluj, Asociaţiei Române de Dezbateri Oratorie şi Retorică (ARDOR) Transilvania şi Centrul Raţiu pentru Democtaţie.

Premierea câştigătorilor va avea loc duminică, 22 mai de la ora 15:00.

______________

Baciu Anca

Comments :1

  • linux

    bravo lor

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts