20 martie- Echinocțiul de primavară [foto]

Din oraş

Ca în fiecare an, data de 20 martie anunță echinocțiul de primăvară. Un scurt istoric despre acest fenomen spune că această dată a fost fixată când Iulius Caesar a stabilit calendarul în anul 45, d. Chr., motiv pentru care calendarul Gregorian este valabil și astăzi.

Echinocțiul sau echinoxul este perioada în care ziua și noaptea sunt egale, indiferent de locul pe Pământ, iar Soarele traversează Ecuatorul ceresc, trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. După această zi, durata nopții va fi în scădere, iar cea a zilei, în creștere, toate acestea până în data de 21 iunie, zi declarată cea mai lungă zi a anului, și totodată va avea loc solstițiul de vară. În regiunile polare, situația este alta. În emisfera nordică începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, fiecare dintre acestea având durata de șase luni.

Începutul lunii martie provoacă mulțimea de oameni la diferite activități, cum ar fi plimbările în parc, ieșirile cu bicicleta, cu rolele, iar vestimentația se schimbă. Paltoanele groase au fost înlocuite cu sacourile subțiri, de diferite culori, cizmele cu pantofii de primăvară, iar ochelarii au revenit în trend, ei fiind accesoriul cel mai utilizat.

 [flagallery gid=24 name=”Gallery”]

 __________

Alexandra Onita

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts