155 de lungmetraje și 35 de scurtmetraje anul acesta la TIFF

Cultură Din oraş

Dacă anul trecut Festivalul Internațional de Film Transilvania a găzduit nu mai puțin de 199 de filme de lungmetraj și 45 de filme de scurtmetraj, anul acesta numărul lor a scăzut la 155 de producții de lungmetraj și 35 de filme scurte.

În cadrul primei conferințe de presă a Festivalului Internațional de Film Transilvania de anul acesta la care au participat Tudor Giurgiu (președintele festivalului), Mihai Chirilov (director artistic), Cristian Hordilă (managerul festivalului) și regizorul Cristi Puiu (membru al juriului și realizatorul campaniei de imagine de anul acesta) s-a menționat faptul că numărul proiecțiilor a scăzut datorită bugetului de aproximativ 1,4 milioane de euro, mai mic cu 300.000 de euro decât anul trecut, reducere cauzată de banii puțini primiți din partea CNC și lipsei de finanțare din partea ICR.

Reducerea de buget nu a afectat doar numărul proiecțiilor ci și prețul biletelor, acestea fiind mai scumpe cu 2 lei față de anul trecut – 8 lei pentru studenți, 10 lei prețul întreg și 12 lei în seara proiecțiilor.

În cadrul conferinței s-au prezentat și cele 10 spot-uri publicitare regizate de Cristi Puiu, spot-uri ce o au în rol principal pe Luminița Gheorghiu, actrița fiind imaginea TIFF 2013. Regizorul a declarat că spot-urile au ca sursă de inspirație filmul Secvențe, aducându-i un omagiu regizorului Alexandru Tatos, dar în același timp fac trimitere la regizorii Luis Bunuel, Federico Fellini sau filmul Gară pentru doi. Pe lângă spot-urile prezentate la conferința de presă, vor mai exista alte 10 clip-uri „surpriză” cu Luminița Gheorghiu ce fac trimitere la filmul lui Cristi Puiu, Marfa și banii.

_______________

Ștefan Văleanu

Foto: Larisa Olariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts