10 000 de puieți vor fi planatați în Cluj într-o campanie de împădurire

Eveniment Mediu

Cea mai mare campanie de împadurire cu voluntari din judeţ va avea loc sâmbătă, în comuna Palatca. Aproape 200 de voluntari vor începe plantarea a 10 000 de puieţi.

Campania îşi propune să ducă mai departe iniţiativa începută de proiectul “Copacul de hârtie”, adică parte din costurile prezentei şi viitoarelor campanii să fie susţinute din valorificarea deşeurilor de hârtie colectate.

Proiecul este organizat de Depozitul de arhive RIBEIT, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Cluj.

“Proiectul a stârnit repede atât interesul firmelor private din Cluj, cât şi a instituţiilor publice, care s-au implicat fie cu donarea deşeurilor de hârtie, fie cu voluntari. Un exemplu de implicare îl reprezintă firma specializată în demolări Deifco Cluj, care a dorit să ajute prin furnizarea de utilaje motorizate şi oameni specializaţi. Aceştia încă de azi dimineaţa au început săparea de gropi pentru puieţi, astfel încât acţiunea de sâmbătă să se desfăşoare cât mai eficient”, a declarat Nicoleta Sabău, manager al depozitului de arhive Ribeit.

Cei care dorect să se alăture echipei de voluntari pot trimite un mail cu datele de contact la adresa plantare@ribeit.ro , până vineri, ora 12.

_________

Mara Rusu

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts