„Serbările Zăpezii” au loc în această săptămână la Băișoara

Divertisment Eveniment

Festivalul Național „Serbările Zăpezii”, ajuns la ediția a X-a, se va desfășura între 17 și 20 februarie în localitatea clujeană Băișoara.

Competiția  se va organiza sub forma unor concursuri distractive, între echipaje ale Palatelor și Cluburilor Copiilor din mai multe județe din țară, printre care se numără județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Timiș, Hunedoara, Suceava, Bihor, dar și municipiul Cluj-Napoca. Probele la care vor participa cei peste 800 de tineri sunt slalom paralel, ștafeta „buclucașă”, baschet pe schiuri, sania „zburătoare”, trenulețul zăpezii și paint-ball pe schiuri.

„Noi dorim ca această ediție jubiliară să fie o încununare a zece ani de la lansarea proiectului. Vom avea concursuri și pentru public și sperăm să avem peste 2 000 de spectatori. Important este ca vremea să țină cu noi și să avem parte de zăpadă.”, a declarat Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor din Cluj-Napoca.

Pe lângă probele de concurs vor mai avea loc și un foc de artificii, un foc de tabară, discotecă în aer liber, o demonstrație a unui pluton de vânători de munte și a salvamontiștilor, un concert al formației Desperado și un recital al cântăreței de muzică populară Maria Dan Golban.

Câștigătorii vor primii premii în valoare de 2 970 de lei, dar și premii în obiecte din partea sponsorilor festivalului. Costul total al proiectului este de 80 000 de lei și este suportat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și de autoritățile clujene.

Echipa din Suceava a fost câştigătoarea ediției precedente, după ce s-a situat pe locuri fruntaşe la fiecare dintre probele: slalom fete, slalom băieţi, baschet, sanie şi paintball. Pe podium au mai urcat echipa din Covasna, urmată de una dintre cele două echipe care au reprezentat Clujul.

________

Ana Giol

Foto: palatulcopiilorcluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts