„Fii responsabil cu viața ta!”

Administraţie Din oraş

Numărul accidentelor rutiere din ultima perioadă de timp au devenit îngrijorătoare. Pentru a reduce aceste accidente, primăria Cluj-Napoca împreună cu Poliția Rutieră a  municipiului vor desfășura începând cu luna viitoare, o campanie de responsabilizare a tuturor participanților la trafic „Fii responsabil cu viața ta!”.

În cadrul acestei campanii se vor amplasa panouri cu mesaje informative în zonele cu sens unic și la trecerile de pietoni și se vor distribui fluturași în școli. Deasemenea se vor aplica sancțiuni drastice pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Această campanie este adresată nu numai conducătorilor auto, ci și pietonilor care traversează strada neregulamentar. Conform comisarului Poliției Rutiere Cluj, Florin Goia, pietonii care traversează în locuri nepermise sunt principala cauză de producere a accidentelor rutiere.

„Din 2010 numărul accidentelor rutiere din Cluj-Napoca este în scădere față de anul trecut, însă anul acesta se înregistrează cu un accident mortal mai mult față de perioada aceasta a anului trecut” relatează  Comisarul Poliției Rutiere, Florin Goia.

Pentru șoferii auto, în zonele expuse accidentelor se vor amplasa indicatoare cu mesajul “Stop pentru pietoni! Gândeşte-te la răul pe care îl poţi face!”, iar pentru pietoni, vor fi semne de avertizare cu mesajul “Asigură-te că te văd! Fii intelligent! Fă-te văzut! Fii în siguranţă!” sau „Folosește trecerea de pietoni!”.

_________________

Alexandra Florescu

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts