Tabere studențești pentru vara 2011

Studenții cu rezultate bune la examene vor putea primi, în această vară, tabere gratuite la munte și la mare. Alianța Națională a Organizațiilor Studentești din Romania (ANOSR) anunță că metodologia de acordare a taberelor studentesti de vara este finalizată și până luni, 23 mai ea va fi transmisă către universități. Pe site-ul fiecărei instituții de învățământ, aceasta va apărea până în 1 iunie.

Sejurul celor care se vor înscrie în taberele din vara aceasta va fi de 5 zile, o diferență față de anii trecuți, când erau 7. Un alt element de noutate sunt  diversele training-uri  sau a sesiuni pentru care participanții trebuie să își dedice 18-20 de ore din totalul sejurului.  Antreprenoriat, voluntariat, comunicare, leadership, public speaking, cultura organizatională, activități sanitare, sport, scufundari, alpinism, echitatie sunt câteva din propuneri.

Studenții care provin din medii defavorizate, din centre de plasament, case de copii  sau reprezintă cazuri sociale se pot înscrie și ei, deoarece un procent din totalul taberelor le este adresat lor.

Cererile pentru tabere se pot depune în perioada 2-13 iunie la secretariatele facultăților, iar între 22-24 iunie studenții eligibili se vor prezenta în fața  comisiilor formate la nivelul facultăților pentru a se decide asupra locației dar și perioadei aferente.

Prima serie de tabere va începe în jurul datei de 15 iulie, însă locația nu a fost încă stabilită.

_____________

Andreea Stăicuț