Beneficiile alimentelor funcţionale

Simpozionul „Beneficiile alimentelor funcţionale” a fost susţinut astăzi la Cluj pentru a informa şi educa populația cu privire la avantajul acestor alimente.

Programul a fost lansat de compania DANONE România, ca iniţiativă la cazurile în creştere de boli cardio-vasculare, colesterol mare, diabet.

Alimentele „funcţionale” sunt benefice sănătăţii datorită substanţelor biologice active pe care le conţin. Iaurtul este dat ca exemplu drept „aliment medicament” care trebuie consumat zilnic.

Alte alimente de acest gen sunt: peştele gras, conţine acizi graşi şi omega 3, vinul roşu, efecte antioxidante, roşiile, uleiul de seminţe, ceaiurile brocolli, varza etc. Pentru a asigura nutrienţii organismului trebuie consumati echilibrat furnizatori de proteine, glucide, grăsimi, fibre, vitamine, minerale. Consumul acestora compensează dezechilibrul cauzat de stres şi oboseală.

Programul include seminarii itinerante în principalele oraşe din ţară până în prima jumătate a anului următor.

Adelina Pârvu