“Lupii din Bărăgan” vor juca doar în Europa League

Sport

VfB Stuttgart - Urziceni 3-1Unirea Urziceni a ratat calificarea în Primăvara Ligii Campionilor, după ce a pierdut aseară, ultimul meci din grupă, în faţa celor de la VFB Stuttgart, cu scorul de 3-1.

Șvabii au rezolvat meciul în primele 10 minute, când scorul era deja 3-0. Ciprian Marica a marcat primul gol al echipei sale și primul său gol în Champions Ligue în minutul 5, punându-se astfel bine cu noul antrenor, Gross. Atacantul român a declarat la finalul meciului că îi pare rău că a trebuit să elimine o echipă românească, dar se bucură pentru succesul echipei sale. Celelalte goluri ale nemților au fost marcate de Trasch, și Pogrebnyak.

În minutul 46, Semedo a redus din diferență și a reaprins speranțele Unirii, însă scorul a rămas neschimbat până la finlul meciului. Urziceniul avea nevoie doar de un egal în acest meci pentru a realiza o performanță istorică nu numai pentru clubul din Bărăgan, ci și pentru întreg fotbalul românesc. Cele 8 puncte realizate în grupele Ligii Campionilor, precum și accederea în Europa Ligue sunt totuși o perfornanță pentru o echipă ce, în urma cu 6 ani juca în Liga a doua din România. De altfel, antrenorul Dan Petrescu a declarat că echipa sa a părăsit competiția cu capul sus.

Alături de Unirea Urziceni, vor juca în Liga Europa nume grele ale fotbalului european, și anume Juventus Torino, campioana Germaniei VfL Wolfsbur, Olympique Marseille, Atletico Madrid, Liverpool, rușii de la Rubin Kazan, precum și echipa antrenată de Ladislau Boloni, Standard Liege.

Paul Monce

Foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts