“Iubire la a doua vedere” lansată astăzi de Anamaria Beligan

Cultură

"Iubire la a doua vedere" Anamaria BeliganScriitoarea Anamaria Beligan, şi-a lansat astăzi cartea “Iubire la a doua vedere“. Romanul a fost scris în limba engleză şi tradus de scriitoare în colaborare cu Dana Lovinescu.

Scriitoarea Sanda Cordoş consideră romanul drept unul cosmopolit, oriental, cu un subtil simţ al umorului.

Au vorbit despre carte Irina Petraş, Sanda Cordoş, Ilie Rad şi Mircea Petean.

“Este o invitaţie la încetinire a goanei acesteia în care trăim şi la o observare mai atentă a lumii din jurul nostru, pentru că sunt multe miracole mici, camuflate, în viaţa de zi cu zi, pe care daca nu ne dăm interesul să le descoperim şi să ne bucurăm de ele, trecem pe langă ele şi nu se ştie dacă nu am trăit degeaba. Este un roman global, nu este limitat geografic, acţiunea desfăsurându-se în mai multe locuri de pe glob. E o poveste de dragoste între doi septuagenari. De data aceasta, nu apar trabanturi. Apar în schimb Errol Flynn, vapoare transoceanice, accidente cardiovasculare, anestezii şi fantezii”, a declarat scriitoarea Anamaria Beligan.

Anamaria Beligan este stabilită de 27 de ani în Australia. A debutat cu volumul de proză scurtă ”Încă un minut cu Monica Vitti” care a fost bine primit atât în Romania cât şi în Australia. Aceasta a fost una dintre cele trei cărti de proză scurtă nominalizate la premiul Australian de proză scurtă.

 

Bogdan Tincu

Foto: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts