Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități celebrată la Cluj

Din oraş

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabiliăți a fost celebrată astăzi la Sala Sporturilor “Horia Demian”, prin evenimentul “Ziua Sportului”. Programul a fost organizat de Consiliul Județean Cluj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în parteneriat cu asociația “Little people” și Centrul Lamont.

“Ziua Sportului” are rolul de a promova nediscriminarea în rândul persoanelor cu dizabilități. Nicoleta Molna, director DGASPC, a afirmat că scopul acestui eveniment este acela de a încerca să reducă nivelul ridicat al marginalizării față de persoanele cu diverse dizabilități. “În ultimii 8 ani s-au derulat evenimente axate pe latura artistică. Motivul pentru care s-a optat pentru manifestări sportive este acela că talentele și calitățile persoanelor cu dizabilități nu au bariere. Ele pot fi demonstrate numai dacă le oferim condițiile dezvoltării acestora. Concursul de astăzi presupune tenis de masă, aruncare la coșul de baschet, cursa prin obstacole și sah” a mai adăugat Nicoleta Molna.

Numărul persoanelor prezente în sală nu a fost unul foarte mare, dar cu toate acestea, un spectator Nichita Didinel din Huedin crede că acest gen de acțiuni vor schimba încet mentalitatea oamenilor. Acesta are o fiică care prin intermediul Fundației Estuar participă la secțiunea tenis de masă.

Alecsandru Angela

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts