Yale versus Babeș-Bolyai

Educaţie Eveniment

Yale versus Babeș-BolyaiStudenții Universității Babeș-Bolyai, alături de profesori universitari, au participat sâmbătă de la ora 14 la cursul deschis pe teme de retorică, oratorie și comunicare „The Way to Become a Great Debater”.

Cursul realizat de trainerii din cadrul Departamentului de Dezbateri și Comunicare al Yale University are ca scop instruirea studenților români asupra formatului de dezbateri British Parliamentary.

Andrew Rohrbach, președintele Asociației Parlamentare Americane de Dezbatere a încercat să explice pe larg ce presupune o dezbatere:„Toată lumea face dezbateri, tot timpul, doar că într-un mod mai puțin formal”.

Alături de colegii săi, Adam Chilton și Steven Kryger, Rohrbach a făcut demonstrații de dezbateri pe temele „Student la UBB sau Yale” și „E mai bine să trăiești în Europa sau în SUA?”. Tot aceștia au vorbit despre importanța realizării unui discurs corect și au dat exemple din discursurile unor personalități precum George W. Bush.

Seria de workshop-uri va continua până marți, când va avea loc un mini-turneu de dezbateri, cu o serie de runde în format British Parliamentary. Cei mai buni studenţi vor fi premiați.

Iuliana Volosciuc

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts