Victor Rebengiuc: “Eu nu am zis niciodată jos cineva, am zis tot timpul sus altcineva”

Cultură UBB Radio

A adus “Medalia de onoare” la Cluj şi nu e deloc modest în legătură cu prestaţia în acest film. Victor Rebengiuc a spus că este unul dintre cele mai bune roluri pe care le-a jucat şi, dacă la toate celelalte există ceva ce îl nemulţumeşte, la Ion nu a găsit încă nimic.

“Primesc cu umilinţă şi refuz cu mândrie”, a spus maestrul despre ofertele de roluri pe care le primeşte. Totuşi, după mai mult de jumătate de secol de carieră, el spune că nu a găsit încă acel rol care în care să atingă apogeul ca interpretare: “Mi-e teamă că nu o să ating în această viaţă potenţialul maxim de actorie.”

În discuţiile despre ceea ce se întâmplă în acest moment în România, actorul face haz de necaz. El spune că “guvernul şi-a propus să reducă pensionarii, nu pensiile, pentru că ei nu mai au bani de medicamente, nu mai au bani de mâncare“. De asemenea, el spune că adoptarea legii de reducere a salariilor şi pensiilor va goli sălile de cinematograf şi de teatru.

De pe scenă pe Facebook, Victor Rebengiuc

Pe Victor Rebengiuc l-am văzut, parcă dintotdeauna, în filme celebre. Cel mai cunoscut dintre ele este, poate, ecranizarea cărţii lui Marin Preda, “Moromeţii”: “Nu mă gândeam că i-ar trăzni cuiva prin cap să mă numească în rolul lui Ilie Moromete.”

Nu se gândea nimeni însă, acum 20 de ani, că îl vom vedea pe Facebook. Actualizează constant informaţiile şi are 800 de prieteni, dar de unii nu este încântat. “Îmi cer prietenia fel şi fel de persoane extrem de anonime”. De ce şi-a făcut cont pe un site de socializare? “Datorită lui fiu-meu, sunt pe Facebook”.
Despre TIFF, maestrul Victor Rebengiuc spune că “Nu există un oraş mai bun decât Clujul pentru cel mai bun festival de film din România. Bucureştiul nu era potrivit.”

_________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts