Valentine’s Day în Clubul de Gay! FOTO

Din oraş Divertisment

Anul acesta Cupidon, cu arcul şi tolba de săgeţi, l-a luat pe Sfântul Valentin de mână şi s-au dus să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor. Prima oprire a fost la Clubul de Gay Delirio din Cluj-Napoca. Persoane homosexuale, bisexuale şi hetero i-au întâmpinat cu braţele deschise pe cei doi. Aici oricine e binevenit, indiferent de orientarea sexuală, în special Marele Cupidon şi Valentin, care pot vindeca orice inimă rănită.

Clubul Delirio, cu decorul său intim, discret luminat şi împânzit cu inimioare roz, a fost locul în care persoanele homosexuale şi nu numai au ales să îşi petreacă ziua dedicată iubirii. Unii au venit pentru a-şi căuta jumătatea, alţii pentru a-şi sărbători dragostea, în timp ce câţiva au sosit pentru distracţie. Aici le-au văzut pe Shakira, Monica Anghel şi Lady Gaga, intepretate de Ciuceta, care le-a imitat pe dive până la ultimul detaliu. De asemenea, au putut participa la concursuri dedicate cuplurilor, dar şi persoanelor singure, care au trebuit să spună o declaraţie de dragoste. Cea mai originală a fost premiată cu o sticlă de şampanie.

Pe muzică romantică şi retro, cei prezenţi s-au destins, au dansat şi s-au împrietenit… toate în numele iubirii.

Cum se petrece într-un club de gay?

Bărbaţi încălţaţi cu tocuri, cu perucă în cap şi îmbrăcaţi în haine sumare şi strident colorate, femei masculine, desfrâu, droguri şi mult alcool sunt stereotipiile pe care mulţi le au despre cluburile de homosexuali. Defapt, lucrurile nu stau aşa!

S-a făcut ora 22, iar clubul devine din ce în ce mai plin, ringul de dans şi canapele fiind ocupate foarte repede. Lumea este relaxată şi lipsită de prejudecăţi. Oricine îţi zâmbeşte şi se poartă prietenos cu tine, pentru că nimănui nu-i pasă cine eşti şi ce cauţi tu acolo. Prin lumina semi-obscură încep să se zărescă cuplurile. Unii sunt mai timizi şi îşi afişează relaţia într-o manieră conservatoare, rezumând întreaga afecţiune la câteva săruturi. Alţii dansează şi îşi exprimă dragostea mai pasional, pentru că aici e locul în care pot face acest lucru, fără să fie judecaţi. Nu e o noutate că persoanele homosexuale sunt privite cu ochi răi de societatea noastră, acelaşi lucru fiind aplicat şi în cazul cuplurilor. De aceea, multe persoane gay aleg să nu îşi afişeze adevărata identitate şi nici relaţia. Dar acum ei se află în mediul lor, iar părerile răutăcioase ale societăţii nu mai contează.

După ce primeşti un pahar de şampanie şi o urmăreşti cu gura până la urechi pe Monica Anghel, interpretată de Ciuceta, începi să te împrieteneşti cu cei din jur. Afli că nu doar persoanele homosexuale frecventează clubul Delirio, ci şi cei hetero, pentru că aici „lumea ştie să se distreze cu adevărat”. Mai mult decât atât, câteva din ideile preconcepute legate de comunitatea gay, încep rând pe rând să dispară. Ajungi să înţelegi că o persoană care este atrasă de acelaşi sex, nu are atitudinea şi gesturile lui Mircea Solcanu şi nici nu poartă perucă sau machiaj. „Multe persoane sunt de părere că într-un cuplu de gay, unul e femeia şi celălalt este bărbatul. Greşit! Amândoi sunt bărbaţi pur şi simplu”, mi-a mărturisit una din persoanele prezente.

Se anunţă venirea pe scena a … Shakirei, evident interpretată de Ciuceta. Cu fusta scurtă şi cu topul strâmt, el încearcă să imite mişcările pe care cântăreaţa le face pe piesa “Hips Don’t Lie”. Din nou se lasă cu râsete şi cu dans.

Cel mai bun cuplu gay a fost premiat

Pentru că Valentine’s Day poate fi sărbătorită numai prin iubire, au existat două concursuri. Primul a fost dedicat îndrăgostiţilor, care formează cel mai frumos cuplu, iar premiul cel mare consta într-o sticlă de şampanie din partea casei.  Pentru competiţie s-au format perechi, dornice să câştige premiul cel mare. Prin urmare, pe scenă existau cupluri de homosexuali, de persoane hetero, dar şi „cupluri” gay-hetero.

Însă, îndată ce singura regulă a concursului, un sărut, a fost anunţată, perechile impostoare au fugit de pe scenă, iar adevăratul cuplu a fost premiat: Puştiu’ şi Bebe, aşa cum sunt porecliţi. Ei s-au cunoscut pe internet şi sunt împreună de un an şi jumătate. Acum o lună, cei doi şi-au oficializat relaţia în Germania, printr-un contrat de concubinaj. Au trebuit să meargă în străinătatea pentru a se căsătorii, deoarece în România atât mariajul între persoanele de acelaşi sex, cât şi concubinajul sunt interzise.

Mai mult decât atât, Bebe şi Puştiu’ şi-au unit destinele pentru a doua oară, sâmbătă, în clubul Delirio. Puştiu’ este cel care a venit cu iniţiativa, în timp ce Bebe nu ştia nimic de această surpriză. După ceremonie, cei doi şi-au sărbătorit ziua acasă, alături de prieteni.  Legat de felul în care societatea noastră priveşte cuplurile de gay, Puştiu’ ne-a mărturisit că pe el „nu-l interesează ce zice nimeni”, pentru că e viaţa lui. Mai mult, aceasta susţine că Ziua Îndrăgostiţilor poate fi sărbătorită în fiecare zi.

Pentru că au format cel mai frumos cuplu al serii, Puştiu’ şi Bebe au fost răsplătiţi cu o sticlă de şampanie, pe care au împărţit-o cu ceilalţi concurenţi.

A urmat apoi cel de-al doilea concurs, dedicat persoanelor singure care îşi caută iubirea. Pentru că posibila lor jumătate s-ar fi putut afla în sală, concurenţii participanţi au fost rugaţi să facă o declaraţie de dragoste. Fiecare concurent a fost original, unul s-a lăudat cu apă caldă, iar altul era parcă scos din telenovele. Însă participantul câştigător a fost o tânără heterosexuală care a luat sticla de şampanie cu următorul discurs: „ Când privesc la stele te văd pe tine. Când privesc la lună te văd tot pe tine. Când privesc la cer iar te văd pe tine. Dar mai dă-te din faţa mea odată!”.

Din nou şampania a fost împărţită, iar atmosfera a fost întreţinută de unul dintre concurenţii concursului precedent. El a imitat mai multe personalităţi din România, dintre care actorul Florin Piersic, dar şi pe europarlamentarii Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali. Cei prezenţi au reuşit să ghicească numele personalităţilor, primind în schimb un pupic.

Întregul moment s-a încheiat prin două melodii de dragoste interpretate de acelaşi concurent. Cuplurile s-au sărutat, prietenii au dansat şi paharele de şampanie au  rămas goale.

Fiecare cuplu are greutăţile lui

Cu toţii ştim modul firesc în care se formează un cuplu. Doi oamenii se întâlnesc, vorbesc, se îndrăgostesc şi rămân împreună. Însă în cazul cuplurilor homosexuale lucrurile stau puţin altfel. Sunt rare dăţile în care ei se cunosc în spaţii convenţionale. De cele mai multe ori întâlnirile au loc pe internet sau prin cluburi destinate lor. De obicei, e greu să intri în contact cu o persoană care are aceeaşi orientare sexuală ca şi tine, deoarece mulţi tind să ascundă acest lucru. Relaţia care se formează între două persoane de acelaşi sex, nu se construieşte firesc datorită presiunilor societăţii. Un student prezent în club de Ziua Îndrăgostiţilor ne-a declarat că: „Nu poţi să ieşi în public, nu poţi să ieşi la un film sau undeva să te simţi degajat şi în largul tău. E greu… e foarte greu. ”

[imagebrowser id=134]

________

Mihaela Creţu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts