Valentin Porcișteanu câștigă Raliul Țara Bârsei. Marișca și Szabo pierd din motive tehnice

CNR 2010 Sport

Valentin Porcișteanu a câștigat Raliul Țara Bârsei, după ce Gergo Szabo cel care a dominat raliul, de la Băneasa Rally Show și până în ultima probă specială a cursei, a forțat iar diferențialul spate i-a cedat fiind nevoit să abandoneze.

Și Bogdan Marisca a abandonat tot din motive tehnice și asta dar cu 10 kilometri înainte de linia de sosire. Bogdan Marișca cu o victorie la acest raliu ar fi fost tot mai aproape de titlul national absolut, dar din motive tehnice a ratat această șansă. Brașoveanul Manu Mihalache a renunțat la ultima probă specială, după ce a pierdut peste 7 minute pe PS 6 și a iesit total calculele pentru un rezultat favorabil.

În aceste condiții, Vali Porcișteanu, care era pe locul doi în clasamentul general, a trecut primul linia de sosire: „Mă bucur foarte mult de această victorie. Îmi pare rău pentru Szabo, pentru că aș fi preferat să mă lupt cu el pe ultima probă specială și așa să se decidă învingătorul”, a precizat Porcisteanu. Vali a fost urmat pe locul doi de Dan Gîrtofan, iar pe locul trei de maghiarul Csaba Spitzmuller.

Astfel, primele locuri ale clasamentului general sunt ocupate, de următorii piloți: 1. Bogdan Marisca – 89 p, 2. Gergo Szabo – 83 p, 3. Valentin Porcisteanu – 77p, 4. Dan Girtofan – 71 p, Csaba Spitzmuller – 58 p. Următoarea etapă se va desfășura la Arad urmată mai apoi de ultima etapă a sezonului la Iași.

_____

Cătălin Nunu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts