USAMV: realizări pe 2009 și obiective pentru 2010

Educaţie UBB Radio

USAMV ClujÎnvățământul superior agricol clujean este unul dintre cele mai performante din Europa, atât în domeniul educației, cât și al cercetării științifice. Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Doru Pamfil, a prezentat astăzi principalele realizări ale Universității din anul 2009, dar și principalele obiective ale anului în curs.

Printre cele mai importante realizări se numără: regulamentele Universității care sunt reînnoite, realizarea unui nou software a Departamentului de Calitate, cataloage electronice folosite pentru prima oară în cadrul acestei instituții și redefinirea misiunii  Universității prin cercetarea științifică avansată și învățământ. Planul pe 2010 deschide anul francofoniei, iar cu acest prilej se va înființa și prima bibliotecă agricolă în limba franceză.

Numărul de cazări pentru studenții din Hașdeu va crește cu 10%, prin mansardarea căminelor și se vor oferi condiții mai mult decât decente. Cifra de școlarizare va rămâne aceeași pentru cei 7000 de studenți din cadrul Universității,60% la buget si 40% la taxă. Studenții beneficiază de o gamă largă de facilități în domeniul social,cultural artistic și sportiv.De asemenea, Universitatea va dezvolta mai multe parteneriate cu firmele Jidvei, Ursus și Transavia.

Unul dintre partenerii cu care vor începe să dezvolte și alte proiecte este Ursus, partenerul lor tradițional. De asemenea a fost semnat și un contract cu Transavia, companie care dorește să ofere burse studenților din anii III si IV.

Noua strategie a Universității mizează extinderea și consolidarea relațiilor internaționale,modernizarea întregului proces de învățământ, de cercetare și de extensie, în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Ulici Diana Maria

Zamisnicu Raluca Gina

Foto: www.usamvcluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts