UPDATE: Cioloș a primit aviz favorabil

UBB Radio UE

Dacian Cioloș audiat în Parlamentul EuropeanDacian Cioloş, desemnat comisar european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, a fost avizat favorabil, în unanimitate, de grupurile politice din Parlamentul European.

Printre obiectivele lui Dacian Cioloș se numără: o agricultură europeană sustenabilă, orientarea producției agricole spre cerințele pieței și o politică de dezvoltare rurală mai puternică. Cioloș dorește menținerea plăților directe, de asemenea acesta consideră că fermierii vor trebui condiționați de folosirea terenului agricol, fiind în același timp necesară o dezbatere privind condițiile de distribuire a ajutoarelor pentru fermieri. În timpul audierilor Cioloș a declarat că nu dorește să facă reformă de dragul de a face, ci pentru a găsi soluţii la dezvoltările actuale, măsuri care trebuie impuse cu rigurozitate pentru a avea eficiență maximă. Audierile în comisia de specialitate s-au desfășurat pe o durată de 3 ore, perioadă în care Dacian Cioloș a trebuit să răspundă la întrebărilor venite din partea membrilor comisiei.

Dacian Cioloş are vârsta de 40 de ani. În perioada 2007-2009 a fost ministru al Agriculturii, iar din iulie 2009 a fost şeful comisiei prezidenţiale pentru agricultură. Anterior, el a lucrat la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, iar în 1997 a fost stagiar la Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene.

Cristina Antonescu

Foto: www.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts