Târg de Educație Europeană la Cluj

Educaţie Eveniment

Cea de-a doua ediție a Târgului de Educație Europeană (European  Education Fair) se desfășoară astăzi la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Târgul a venit la Cluj cu oferte pentru tinerii elevi și studenți care doresc să aplice pentru continuarea studiilor la universitățiile din spațiul european.

La acest târg sunt prezentate facultăți exclusiv din Europa, cele mai bune oferte de studii fiind din țările nordice Olanda, Suedia și Danemarca. „Noutatea acestora este programa bogată de studii în limba engleză și școlarizare gratuită în Danemarca și Suedia, iar în Olanda taxe mici de școlarizare și posibilități de obținere a unor burse și împrumuturi din partea Guvernului olandez ”, ne-a declarat directorul  executiv EDvisory Education Paula Pascu.

Dacă în România pentru admiterea la studiile nivel licență, sunt luate în considerare notele obținute în timpul studiilor liceale și la examenul de Bacalaureat, în străinătate lucrurile stau cu totul altfel: „Universitățile din străinătate se orientează și spre alte activități, ei consideră că este important ca studentul sau elevul să fie foarte matur, să aibă experientă de viață, să știe să interacționeze cu oameni și să fie motivați dacă vor să aplice pentru un program de studii în străinătate ”, a mai declarat Paula Pascu.

Elevii și studenții care vor opta pentru programul de admitere la una dintre universitățile prezentate la târg vor trebui să plătească o taxă de 25 de euro.

Târgul este organizat de către EDvisory Education si de IEC – International Education Center în colaborare cu Liga Studenților Români din Străinătate.

­­­­__________

Ghere Maria

Foto: euroguide.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts