Suspendarea subvențiilor partidelor combate criza financiară

Politic UBB Radio

Sindicatele și partidele din Cluj propun soluții care vin în sprijinul bugetului de stat, cu scopul de a elimina reducerile salariale, a pensiilor și a șomajului.

Deputatul Mircia Giurgiu a prezentat astăzi la Cluj, în cadrul unei conferințe, un proiect de lege în care propune suspendarea subvențiilor acordate partidelor anual pentru o perioadă de cel puțin un an. Conform deputatului, partidele politice şi alianţele politice sau electorale primesc, anual, subvenţii de la bugetul de stat, în condiţiile legii. Acordarea acestor subvenţii este suspendată pe o perioadă de cel puţin un an de la data intrării în vigoare a proiectului de lege. În prezent, această lege prevede finanțarea partidelor politice și acordă un coeficient de cel puțin o,o4% din veniturile încasate la bugetul de stat anual .

Altă soluție propusă de Mircia Giurgiu este amânarea achizițiilor de către Ministere in următorul an, pentru a se acoperi o parte din datoriile statului. “În câteva zile vom prezenta și alte soluții fiabile care pot fi aplicate și care să nu lovească în populație” precizează deputatul.

________

Alexandra Florescu

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts