Studenții își cer din nou drepturile

Educaţie UBB Radio

Uniunea Naţională a Studenţilor din România a început, de astăzi, protestele în faţa sediului Ministerului Educaţiei, Cercertării, Tineretului şi Sportului pentru a cere majorarea burselor şi creşterea bugetului pentru tabere.

Protestele vor avea loc zilnic între orele 13.00-14.00, iar de miercuri s-ar putea extinde şi în alte centre universitare din ţară.

Studenții din Cluj nu organizează încă astfel de proteste, dar nici nu se  exclude posibilitatea ieşirii în stradă, dacă acest lucru ar fi necesar, susţine preşedintele OSUBB Virgil Smărăndoiu.

“Mâine o să aibă loc o întrevedere a reprezentanților studenților cu reprezentanții Ministerului. Și acolo mergem și noi la respectiva întâlnire. Faptul că ne poziționăm ca și factor de presiune […] nu ne dă decât avantaje pe termen scurt. Mai întâi vrem să avem o poziție oficială din partea Ministerului.”, a declarat preşedintele OSUBB, Virgil Smărăndoiu.

În schimb, reprezentanţii Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului susțin că fondul alocat pentru plata burselor studenţeşti rămâne neschimbat, la nivelul anului 2009. În ceea ce priveşte taberele studenţeşti de vară, Ministerul  anunţă că nici fondul acestora nu a suferit modificări. Astfel Ministerul consideră neîntemeiate manifestările organizate de studenţi.

__

Daniela Bolog

Foto: Arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts